Janne Gröning (s, Hangossa 1952) on Iniöläinen valokuvaaja. Vuonna 1981 Janne ryhtyi vaate-/muotialan yrittäjäksi sekä toimi maahantuojana, agentuuritoimijana ja myöhemmin vielä muotiputiikin pitäjänä Turussa.

Janne on tehnyt kuvistaan tauluja, kirjoja, postikortteja, seinäkalentereja sekä mm. kuvittanut Vivaldin ja Sibeliuksen musiikkia. Hän on pitänyt 66 näyttelyä 11 vuoden aikana Suomessa ja Ruotsissa. Jannen kuvista on myös julkaistu kuuden kuvan postimerkkisarja, joka tuli posteihin myyntiin 5.5.2014 ja sen nimi on Suvi Suloinen.

Jannen kuvat on kuvattu vanhanaikaisesti filmille! Niitä ei ole manipuloitu millään tavalla, näkyvissä ovat vain luonnon omat värit ja valoilmiöt.

1990-luvun loppupuolella menetin laman vaikutuksesta yritykseni ja koko omaisuuteni konkurssissa. 1998-99 kävin läpi ”burn outin” ja silloin sisäisen ääneni opastamana aloitin valokuvaamisen luonnossa. Tämä yhdistetty luonto- ja valokuvausterapia auttoi minua toipumaan. Valokuvausharrastus jatkui ja vuodesta 2005 olen toiminut täysipäiväisenä valokuvayrittäjänä.

Luonto on tärkeintä mitä meillä on.

www.archipelagophoto.com